dijous, 4 de juny del 2015

Humanitzem les noves tecnologies

Estem en la era del món digital, Internet, començada fa uns 30 anys i durant tot aquest temps hem vist com ha canviat la manera de viure i de treballar. Ha creat una nova manera de productivitat personal i d’organització social molt diferent a la que imperava 30 anys enrere. Aquest creixement primer lent i fàcilment manejable ha passat a un creixement vertiginós que fins i tot la majoria de nosaltres ens veiem desbordats per la quantitat exagerada d’informació que ens arriba i no som capaços de sintetitzar i organitzar.
Molts avui dia estan seduïts per la idea que sempre hi ha algú que ens vol parlar per internet cada cop que accedim a la xarxa, és l’actitud més típica d’avui dia, la d’obrir cada segon els nostres smartphones per saber que hi ha de nou. Aquesta actitud és la principal responsable de la deshumanització i a més a més aquesta dèria incessant i ridícula ens distreu en mantenir una relació amb les persones que tenim al nostre voltant, en el treball i en les nostres vides, tant social com familiar.  

Per tant, un dels papers que han de fer els nous programadors de xarxes socials és permetre fer servir i integrar amb èxit les noves tecnologies en els processos humans i intentar recuperar la humanització no només en la comunicació o en els negocis, sinó també treballar en un entorn social compartit.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada