Caram amb l'hipertext, no m'esperava que fos tant complicat i complexe. Després de llegir 57 pàgines d'Escriptures hipertextuals de Campàs amb tants noms, possibilitats i teories, haig de parar perquè em faig un garbuix i em queda el cervell col·lapsat. La primera conclusió que trec, és que es vol incloure tot dins una base de dades per facilitar la recerca, és com posar tot el mar en un forat (Sant Tomàs d'Aquino), ja que s'ha de considerar les diferents ramificacions que poden sorgir en la recerca. Crec que abarcar-ho tot i buscar-ho tot és com buscar l'últim número (exceptuant l'infinit).
L'hipertext supera la ment humana en la seva capacitat de poder emmagatzemar dades i fer totes les combinacions possibles, tant lèxiques, d'imatges, de símbols, de comunicació, étc. però no supera amb la capacitat de improvisació i de creació.
el que tinc clar és que cada vegada el món és més complexa perquè s'afegeixen nous formats al ja existents. la societat que no avança són aquelles que no actualitzen les seves bases de dades, que estan ancorades a la primera base de dades i única com poden ser per exemple algunes religions que no permeten actualitzar les seves "bíblies"·
De moment això
Salut
Jo tampoc havia reflexionat sobre la complexitat de l'hipertext, però veig que el tema és un reflex de la nostra societat i dels nostres temps, i més encara pels que hem vist la progressió des de finals del segle XX i la vertiginosa cadena de canvis que estem vivint
ResponEliminaCanvis constants i a un ritme frenètic.....uff com costen els canvis. Però aquest són especialment complexes perquè és entrar dins un nou món on ens ha agafat a tos amb el peu canviat, i més els que són com d’una altre generació. Molts cops és la sensació que tu estàs quiet i tot es mou al teu voltant molt i molt ràpid ...i costa seguir el ritme...però ara ja hi hem posat un peu a veure si ens costa molta posar-hi els dos!!!
ResponEliminaMolt encertat. L'hipertext és altament complex i aquesta complexitat el fa encara més dinàmic. Per a molts joves, però, no és cap novetat i no poden imaginar un món sense tanta informació a només un 'clic' de distància, i de forma instantànea.
ResponEliminaPotser el problema d'aquesta complexitat és que som una societat 'complexa'. No m'imagino a segons quines tribus o pobles de segons on perdent el temps per a entendre l'hipertextualitat.
ResponEliminaAlguns em diran que no podem girar l'esquena al desenvolupament, cert. Però, fins a quin punt no ens "creen" aquest desenvolupament per a interès d'uns pocs? Cal tanta novetat i desenvolupament continu? Cal, per exemple, un iPhone6 quan just fa un any va sortir el 5?
Per a molta gent poder viure dignament és la seva complexitat.
Con la cultura impresa buscábamos la información que necesitábamos en un momento determinado, actualmente con la cultura digital (hipertexto) tenemos tantísima información que nuestro cerebro es incapaz de asimilarla.
ResponEliminaTimendi causa est nescire ("La ignorancia causa el miedo").
(Séneca)