dimarts, 7 d’abril del 2015

L'escriptura i el llenguatge

El llenguatge i l’escriptura són dues activitats humanes adquirides per mitja de l’entorn social, és a dir que sense la societat no podrien existir.

No s’ha de confondre el llenguatge i la comunicació, mentre que el llenguatge és una activitat humana, la comunicació pertany a totes les criatures vivents tant humanes com no. I l’home, a diferència dels animals pot transmetre idees, produir pensaments i divulgar-los per mitjà de signes lingüístics i fer ús de les matemàtiques.  Totes aquestes habilitats humanes no tenen cap influència la genètica, sinó que és culpa de la socialització, és a dir de les relacions entre els diferents individus per mitjà de la parla.  

És evident que el llenguatge el fem servir per construir els nostres pensaments, comunicar-nos entre nosaltres i amb la societat. També un pot parlar amb si mateix, no hi ha so,  però fa servir el llenguatge per pensar, raonar i reflexionar.

També s’ha de dir que l'escriptura no sorgeix per generació espontània, sinó que apareix en relació a les seves necessitats comunicatives, les informacions dels seus avantpassats, i la relació amb els altres. Primer va ser el llenguatge oral, i més tard l’escriptura i gràcies a l’escriptura ha permès com era el llenguatge verbal d'antigues cultures. L'escriptura permet deixar un registre durador dels fets històrics, els costums, la ciència i la literatura dels pobles.


L'escriptura és fonamental en la vida humana ja que permet la immortalitat dels fets humans i saber com eren uns homes que ja no hi són, però l’escriptura és estàtica no s’altera de manera  involuntària, i en canvi la parla està sota la influencia del factor espai-temps. Per tant, l'escriptura parteix de les necessitats de l'individu per donar a conèixer els seus pensaments i els seus fets, ja siguin generats per l'entorn o per si mateix, no és un agregat, sinó un principi de partida per a nous pensaments.
El llenguatge i l’escriptura són les dues grans obres de la humanitat, i sense ells no podríem avançar. Fins i tot, ni la més moderna tecnologia no tenen la mateixa habilitat de fer servir el llenguatge i l’escriptura com els humans.


1 comentari:

  1. "ni la més moderna tecnologia no tenen la mateixa habilitat de fer servir el llenguatge i l’escriptura com els humans". Hi estic d'acord, de moment... Perquè, si som nosaltres qui programem els robots, no arribarà un punt en que ho puguin fer?

    ResponElimina